Uitleg detox

Detox is een afkorting van het woord detoxificatie, ook wel ontgiften of ontslakking genoemd. Ons lichaam wordt dagelijks geconfronteerd met afvalstoffen ( slakken ) en toxines. In een gezond lichaam worden deze stoffen vanzelf opgeruimd, met name door de lever en de nieren.

Maar nooit alle afvalstoffen worden afgevoerd en er blijft steeds een deel achter die zich ophopen in ons vet en bindweefsel.
Onze levenswijze van overdadige voeding met teveel vlees, vet, suiker, alcohol in combinatie met roken, stress en te weinig lichaamsbeweging veroorzaken een versnelde ophoping van slakken.

Er kunnen in eerste instantie allerlei ongemakken en blokkades ontstaan zoals vermoeidheid, lusteloosheid, pijnlijke spieren, regelmatige verkoudheden, huidproblemen, allergieën, obstipatie, diarree, slechte concentratie.
Op de langere duur kunnen door deze slakkendepots ernstigere, chronische klachten ontstaan. Met een detox ( ontgiftings )kuur ontdoe je het lichaam van deze afvalstoffen.

 

Voor wie is een detox kuur geschikt?
Iedereen zou 1 of 2 keer per jaar zijn/haar lichaam eens kunnen reinigen. Dus preventief kan men zo een kuur doen, maar het is ook zeer geschikt voor mensen met bovenstaande klachten.
Mensen met chronische klachten ( diabetes, jicht, schildklieraandoeningen ) doen er goed aan om eerst de kuur te bespreken met een natuurarts of een diëtiste ( vraag bij ons naar Liesbeth van Dijk ).

 

Contactformulier

Heeft u een vraag en/of opmerking? Vul dan onderstaand formulier volledig in.