Colon hydrotherapie

Een verstoorde balans in uw darmen kan uiteenlopende gezondheidsproblemen veroorzaken. Een prikkelbare darm of een opgeblazen gevoel zijn bijvoorbeeld klachten die we in onze kliniek geregeld horen.Bij The Body Tuning Clinic zijn we gespecialiseerd in colon hydrotherapie en hebben we al vele cliënten behandeld. Ons team, bestaande uit ervaren specialisten, voert de colon hydrotherapie in een ontspannen omgeving uit en zorgt ervoor dat u vrijwel niks voelt van de reiniging. Na de behandeling zult u een gevoel van opluchting ervaren en veel cliënten geven aan dat zij zich ontspannen en rustiger voelen.

Wat is colon hydrotherapie?

Colon hydrotherapie is een behandeling die zich richt op het reinigen van de dikke darm door hem te spoelen met water. De therapie noemen we ook wel een darmspoeling of hoge darmspoeling. Colon hydrotherapie is niet hetzelfde als een klysma. Tijdens colon hydrotherapie komt het water hoger in de dikke darm dan tijdens een klysma. 

« van 2 »

Waardoor raken onze darmen verontreinigd?

Als de balans in uw darmen verstoord is, kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo kan een leefstijl met veel stress, alcohol, bewerkt voedsel en (langdurig) gebruik van medicijnen de darmen verontreinigen.

Klachten die ontstaan door een verontreinigde darm

Herkent u een of meerdere van onderstaande klachten? Mogelijk is een verontreinigde darm de oorzaak van uw klachten:

 • Pijn in uw buik
 • Verstoppingen
 • Diarree
 • Plotselinge aandrang
 • Huidproblemen
 • Hoofdpijn
 • Blaasklachten
 • Pijn in uw rug
 • Een vermoeid gevoel
 • Problemen met concentreren
 • Pijn in uw gewrichten
 • Overgewicht
 • Vaginale schimmelinfectie
 • Te hoge bloeddruk
 • Slaapproblemen

Resultaat colon hydrotherapie

Als u een darmspoeling ondergaat, laat u letterlijk en figuurlijk overtollige ballast los. Doordat de gifstoffen uit de darm zijn afgedreven, kunt u zich fysiek opgelucht voelen, maar ook het gevoel hebben dat psychische blokkades zijn opgeheven.

De colon hydrotherapie behandeling

Veel cliënten vinden het idee van een darmreiniging erg spannend. Bij The Body Tuning Clinic voorzien we u daarom vooraf graag van uitgebreide informatie, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Tijdens een darmreiniging:
 1. Kleedt u zich uit en gaat u op uw buik op de behandeltafel liggen met een handdoek over u heen.
 2. Brengt de behandelaar de canule in. In de canule zitten twee buisjes. Het ene buisje lauw voert warm water aan, waarna de andere buis het water met afvalstoffen afvoert.
 3. Draait u zich om, zodat u op uw rug ligt
 4. Starten we met de darmreiniging, waarbij we de dikke darm telkens kort vullen met water, om dit water vervolgens weg te laten stromen. Dit herhalen we een aantal keer.
Probeer u tijdens de behandeling te ontspannen. U hoeft zich tijdens de behandeling geen zorgen te maken over onaangename geuren. Doordat we werken met een gesloten systeem, zult u niks ruiken. De behandelaar zal tijdens het afvoeren van de afvalstoffen uw buik masseren, zodat het natuurlijk samentrekken van uw darm wordt gestimuleerd.

FAQ colon hydrotherapie

Hoelang duurt de behandeling?

De behandeling duur ongeveer 60 minuten.

Hoe vaak moet ik de behandeling ondergaan?

Meestal zijn drie behandelingen voldoende voor het verlichten van klachten. Als u zware klachten heeft, is vaker soms nodig. Daarnaast raden we elke zes maanden een onderhoudsreiniging aan.

Is colon hydrotherapie pijnlijk?

De meeste cliënten vinden de behandeling niet pijnlijk, maar samentrekking van de darm kan wel als intens worden ervaren. Onze therapeuten begeleiden u tijdens de behandeling en u kunt het altijd aangeven als het u te veel wordt.

Is de canule schoon?

Jazeker. Wij maken uitsluitend gebruik van wegwerp-canules.

Contactformulier

Heeft u een vraag en/of opmerking? Vul dan onderstaand formulier volledig in.