Behandelingen

Meer informatie over

Darmreiniging in Amsterdam: verhelpt uw darmklachten

Een opgeblazen of prikkelbaar gevoel van de darmen. Dit zijn veelgehoorde klachten en kunnen als uitermate vervelend worden ervaren.

The Body Tuning Clinic in Amsterdam heeft een jarenlange expertise opgebouwd in het verhelpen van deze klachten. Dankzij een darmreiniging zult u weer een opgelucht en rustgevend gevoel ervaren. The Body Tuning Clinic werkt met een team van ervaren specialisten waardoor u verzekerd bent van een veilige en betrouwbare behandeling.

buttonbtc

 

Wat is een darmreiniging?

Een darmreiniging zorgt voor een reiniging van de dikke darm. Gedurende de behandeling zal uw dikke darm gereinigd worden met lauw, gefilterd water. De darmspoeling stimuleert de golfbeweging van de darm en op deze manier worden gifstoffen afgevoerd uit uw lichaam. De darmreiniging draagt zorg voor het verhelpen van de volgende klachten:

  • buikpijn
  • slapeloosheid
  • gewrichtsklachten
  • hoofdpijn
  • huiduitslag
  • verstopping
  • opgeblazen gevoel

 

Naast medicijnen en alcohol gebruik kunnen ook stress en emoties zorgen voor buikklachten. Een darmreiniging kan zorgen voor een stukje ontspanning en het verhelpen van de buikklachten. Emotionele blokkades worden hierbij in balans gebracht.

Veel mensen verwarren een darmreiniging ook wel met een klysma. Dit is echter een hele andere behandeling. Bij een darmreiniging wordt een aanzienlijk groter deel van de dikke darm gereinigd. Hiermee worden dus veel meer afvalstoffen afgevoerd uit het lichaam. Het is mogelijk een darmreiniging aan te vullen met een koffie klysma.

Lees hier alle veel gestelde vragen over een darmreiniging.

 

Darmen reinigen: de behandeling

Het reinigen van de darmen gebeurt in de behandelkamer waar de cliënt op de zij plaatsneemt onder een handdoek. We brengen een canule in de anus aan die door middel van twee slangetjes is aangesloten op het darmreinigingsapparaat. Onder lage druk brengen we via de dunne slang lauw water in de dikke darm in. Via de dikkere slang worden afvalstoffen naar buiten afgevoerd.

Vervolgens ligt de cliënt op de rug en kan de therapie beginnen. De buik wordt gemasseerd om de golfbeweging van de dikke darm op gang te brengen. Ondertussen spoelen we de darm door middel van vullen en afvoeren om de gehele dikke darm te reinigen.

Voor een nog effectievere verwijdering van toxische stoffen kan de darmreiniging worden aangevuld met een koffie klysma.

 

De behandelaar

Colonhydrotherapeut Liesbeth van Dijk

De darmreiniging voert colonhydrotherapeut Liesbeth van Dijk bij u uit. Ze is van oorsprong diëtiste en heeft zich gespecialiseerd in problemen van het verteringsstelsel. Liesbeth heeft ruim 30 jaar ervaring met het uitvoeren van darmreinigingen.

 

 

 

 

 

Ervaringen

I. Bartelli, Amsterdam
“Kan het zelf nog nauwelijks geloven, maar sindsdien ga ik elke dag naar het toilet en heb ik geen ontstekingen meer gehad. Ik krijg steeds meer energie, sport weer en kijk weer positiever tegen de dingen aan.”

M. van den Broek, Diemen
“Ik had altijd last van een opgezette buik, alsof ik maanden zwanger was. Vooral na het avondeten werd het steeds erger. Ik moest altijd mijn kleding op de “eetstand” zetten. Ik lette al op mijn voeding, dat ik vooral geen gasvormende producten ging eten of sterk gekruide spijzen nam. Maar dit hielp niet echt. Ik heb toen een aantal darmspoelingen gedaan, waarvan de behandelingen mij reuze meevielen. Op advies heb ik ook wat probiotica genomen. Ik ben echt van mijn klachten afgekomen.”

Voor een overzicht van al onze cliëntervaringen klik hier.

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie ontvangen over een darmreiniging? Neem dan gerust contact met ons op d.m.v. onderstaand contactformulier. Wij geven graag een passend antwoord op al uw vragen.

 

Contactformulier

Heeft u een vraag en/of opmerking? Vul dan onderstaand formulier volledig in.