Darmreiniging verhelpt uw darmklachten
Laat uw darmen reinigen bij The Body Tuning Clinic in Amsterdam

U heeft interesse in een darmreiniging, wellicht omdat u last heeft van een opgeblazen of prikkelbaar gevoel van de darmen? Dit zijn veelgehoorde klachten en kunnen als uitermate vervelend worden ervaren.

Navigeer direct naar:

The Body Tuning Clinic in Amsterdam heeft een jarenlange expertise opgebouwd in het verhelpen van deze klachten. Dankzij een darmreiniging zult u weer een opgelucht en rustgevend gevoel ervaren. The Body Tuning Clinic werkt met een team van ervaren specialisten waardoor u verzekerd bent van een veilige en betrouwbare behandeling. Indien u vragen heeft over het laten reinigen van de darmen, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wat is een darmreiniging?

Een darmreiniging is een andere benaming voor darmspoeling, hoge darmspoeling of colonhydrotherapie. Het zorgt voor een reiniging van de dikke darm. Gedurende de behandeling zal uw dikke darm gereinigd worden met lauw, gefilterd water. De darmspoeling stimuleert de golfbeweging van de darm en op deze manier worden gifstoffen afgevoerd uit uw lichaam. De darmreiniging draagt zorg voor het verhelpen van de volgende klachten:

  • buikpijn
  • slapeloosheid
  • gewrichtsklachten
  • hoofdpijn
  • huiduitslag
  • verstopping
  • opgeblazen gevoel

Naast medicijnen en alcohol gebruik kunnen ook stress en emoties zorgen voor buikklachten. Een darmreiniging kan zorgen voor een stukje ontspanning en het verhelpen van de buikklachten. Emotionele blokkades worden hierbij in balans gebracht.

Veel mensen verwarren een darmreiniging ook wel met een klysma. Dit is echter een hele andere behandeling. Bij een darmreiniging wordt een aanzienlijk groter deel van de dikke darm gereinigd. Hiermee worden dus veel meer afvalstoffen afgevoerd uit het lichaam. Het is mogelijk een darmreiniging aan te vullen met een koffie klysma.

Lees hier alle veel gestelde vragen over een darmreiniging.

> Toch nog vragen over de darmreiniging? Bel of mail ons dan gerust!

Darmen reinigen: de behandeling

Het reinigen van de darmen gebeurt in de behandelkamer waar de cliënt op de zij plaatsneemt onder een handdoek. We brengen een canule in de anus aan die door middel van twee slangetjes is aangesloten op het darmreinigingsapparaat. Onder lage druk brengen we via de dunne slang lauw water in de dikke darm in. Via de dikkere slang worden afvalstoffen naar buiten afgevoerd.

Vervolgens ligt de cliënt op de rug en kan de therapie beginnen. De buik wordt gemasseerd om de golfbeweging van de dikke darm op gang te brengen. Ondertussen spoelen we de darm door middel van vullen en afvoeren om de gehele dikke darm te reinigen.

Voor een nog effectievere verwijdering van toxische stoffen kan de darmreiniging worden aangevuld met een koffie klysma.

> Direct een afspraak maken voor een behandeling van het reinigen van de darmen? Neem dan contact met ons op!

De behandelaar darmreiniging

De darmreiniging voert colonhydrotherapeut Liesbeth van Dijk bij u uit. Ze is van oorsprong diëtiste en heeft zich gespecialiseerd in problemen van het verteringsstelsel. Liesbeth heeft ruim 30 jaar ervaring met het uitvoeren van darmreinigingen.

Wilt u meer informatie over het laten reinigen van darmen of heeft u een vraag hieromtrent? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord!

Colonhydrotherapeut Liesbeth van Dijk
Liesbeth van Dijk

Ervaringen darmen reinigen

I. Bartelli, Amsterdam
“Kan het zelf nog nauwelijks geloven, maar sindsdien ga ik elke dag naar het toilet en heb ik geen ontstekingen meer gehad. Ik krijg steeds meer energie, sport weer en kijk weer positiever tegen de dingen aan.”

M. van den Broek, Diemen
“Ik had altijd last van een opgezette buik, alsof ik maanden zwanger was. Vooral na het avondeten werd het steeds erger. Ik moest altijd mijn kleding op de “eetstand” zetten. Ik lette al op mijn voeding, dat ik vooral geen gasvormende produkten ging eten of sterk gekruide spijzen nam. Maar dit hielp niet echt.Ik heb toen een aantal darmspoelingen gedaan, waarvan de behandelingen mij reuze meevielen. Op advies heb ik ook wat probiotica genomen. Ik ben echt van mijn klachten afgekomen.”

Voor een overzicht van al onze cliëntervaringen, bekijk dan de reviews.

Contactformulier

Heeft u een vraag over darmreiniging of wilt u meer informatie over het laten reinigen van de darmen? Vul dan onderstaand contactformulier volledig in of contacteer ons via: