Darmspoeling

Wanneer u last heeft van een prikkelbaar of opgeblazen gevoel in uw darmen, dan kan een darmspoeling de oplossing zijn. The Body Tuning Clinic in Amsterdam heeft een jarenlange ervaring in het verhelpen van deze klachten. Dankzij een team van bekwame therapeuten wordt u op een ontspannen manier behandeld in een rustige omgeving. De behandeling is niet pijnlijk en zal zorgen voor een opgelucht en rustgevend gevoel van uw darmen.

Navigeer snel naar:

Wat is een darmspoeling?

Bij een darmspoeling zorgt gefilterd lauw water voor de reiniging van de gehele dikke darm. De behandeling wordt in de medische wereld ook wel een colon hydrotherapie of een hoge darmspoeling genoemd. De behandeling zorgt er daarnaast voor dat de aangekoekte darmwand wordt gereinigd.

Vaak wordt gedacht dat een darmspoeling hetzelfde is als een klysma. Het grote verschil tussen een klysma en een darmspoeling is dat het water bij een klysma niet zo hoog in de dikke darm komt als bij een darmspoeling.

Onze levensstijl is er de oorzaak van dat ons lichaam zeer sterk verontreinigd raakt. Vooral verkeerde voeding,stress, alcohol of medicijngebruik leveren hieraan hun bijdrage. Als ons lichaam sterk verontreinigd raakt kan dit diverse bijwerkingen veroorzaken. U kunt hierbij onder andere denken aan een opgeblazen gevoel of een prikkelbare darm.

Overige klachten kunnen zijn:

  • buikpijn
  • diarree en obstipatie
  • spastische darm, prikkelbare darm
  • huiduitslag, eczeem, psoriasis
  • hoofdpijn, lage rugpijn, blaasklachten
  • vermoeidheid en concentratiestoornissen
  • gewrichtsklachten
  • overgewicht
  • candida
  • hoge bloeddruk, slapeloosheid

De dikke darm speelt de meest belangrijke rol bij het uitscheiden van gifstoffen. Door een darmspoeling wordt de peristaltische beweging ( golfbeweging ) van de darm gestimuleerd en gereguleerd.

Naast alcohol en medicijn gebruik kunnen ook stress en emoties zorgen voor buikklachten. Een darmspoeling kan zorgen voor een stukje ontspanning en het verhelpen van de buikklachten.
Emotionele blokkades kunnen in balans gebracht worden.

> Neem contact met ons op indien u meer wilt weten over het schoonmaken van darmen

Darmen spoelen: de behandeling

De cliënt ligt op de zij met een handdoek over hem/haar heen. Er wordt een canule in de anus aangebracht waar 2 slangetjes aan vastzitten. De uiteinden van deze slangen worden vast gemaakt aan het darmspoel apparaat. De dunne slang is om lauw water onder lage druk in de dikke darm te brengen, de dikkere slang is om alle afvalstoffen weer naar buiten te voeren. Na het inbrengen gaat de cliënt op de rug liggen, wordt toegedekt en de therapie kan beginnen.

We beginnen heel langzaam maar op den duur vullen we de darm gedurende 1.5 minuut onder lage druk, dan wordt de afvoer opengedraaid en kan de darminhoud wegstromen, de buik wordt gedurende deze periode gemasseerd. Door deze buik massage komt de eigen peristaltiek ( golfbeweging ) van de dikke darm op gang. Van de cliënt wordt alleen gevraagd dat hij/zij zich op de gebeurtenissen concentreert en zich ontspant. Meer is niet nodig. Aandrang die optreedt zal vanzelf wegtrekken. Doordat het systeem gesloten is wordt er geen enkele onaangename geur waargenomen. De procedure van inlopen en weg laten stromen zal een aantal malen herhaald worden waarbij iedere spoeling een hoger deel van de dikke darm bereikt. Zo wordt uiteindelijk de hele dikke darm gereinigd. Het is mogelijk de behandeling aan te vullen met een koffie klysma.

In veel gevallen zijn drie behandelingen in 1 maand tijd voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Bij langdurige klachten/ziekten is het echter mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Als onderhoud is 1 behandeling per 4-6 maanden aan te raden. De behandeling duurt ongeveer 1 uur en zal niet alleen op de hoofdklacht zijn uitwerking hebben maar zal tevens leiden tot een algemene verbetering van vitaliteit, veerkracht en doorbloeding van het lichaam.

> Meer weten over de behandeling van een darmspoeling?

Veelgestelde vragen

Is darmen spoelen pijnlijk?
Door de behandeling wordt de natuurlijke beweging ( peristaltiek ) van de dikke darm gestimuleerd. Het gevoel van aandrang kan ontstaan en dit geeft soms een lichte kramp. Het duidt erop dat de darm goed reageert. Zodra de darm de afvalstoffen los gaat laten, geeft de spoeling juist een gevoel van opluchting. Vanuit onze kliniek in Amsterdam werken wij uitsluitend met vakbekwame therapeuten waarbij u verzekerd bent van kwalitatieve zorg.

Zijn de slangen en inbrenghuls schoon?
Wij werken met disposable materiaal. Elke slang en canule zit verpakt in een apart, steriel plastic zakje. Voor elke klant openen wij een nieuwe verpakking. De gebruikte slangen worden weggegooid.

Is het nodig om te vasten voor een darmspoeling?
Het is niet persé nodig om te vasten. Op de dag van de spoeling kan u een lichte maaltijd gebruiken. Bent u gewend om te vasten dan is het goed om de derde dag en de laatste dag van de kuur een darmspoeling te doen.

Voor meer veel gestelde vragen klik hier.

Ervaringen met een darmspoeling

I. Bartelli, Amsterdam
“Kan het zelf nog nauwelijks geloven, maar sindsdien ga ik elke dag naar het toilet en heb ik geen ontstekingen meer gehad. Ik krijg steeds meer energie, sport weer en kijk weer positiever tegen de dingen aan.”

M. van den Broek, Diemen
“Ik had altijd last van een opgezette buik, alsof ik maanden zwanger was. Vooral na het avondeten werd het steeds erger. Ik moest altijd mijn kleding op de “eetstand” zetten. Ik lette al op mijn voeding, dat ik vooral geen gasvormende produkten ging eten of sterk gekruide spijzen nam. Maar dit hielp niet echt.Ik heb toen een aantal darmspoelingen gedaan, waarvan de behandelingen mij reuze meevielen. Op advies heb ik ook wat probiotica genomen. Ik ben echt van mijn klachten afgekomen.”

Voor meer cliëntenervaringen verwijzen wij u graag door naar onze ervaringen pagina.

Contactformulier

Heeft u een vraag over darmspoeling of wilt u meer informatie over het schoon laten maken van darmen? Vul dan onderstaand contactformulier volledig in of contacteer ons via: